06/01/2021

Numerotaidetta

On kulunut yli vuosi edelliskerran kirjoituksesta. Ajattelin ensin perustaa kokonaan uuden blogin mutta sitten muistin tämän sivustoni johon olen kirjoittanut aina silloin tällöin jotain pientä ja näköjään vähän suurempaakin murhetta jo vuodesta 2015.

Tämä bloginihan on jo kuin jonkinlainen kasvutarina kun on ollut hyviä hetkiä, lapsen kanssa touhuiluja, lemmikkien menetystä josta en itse asiassa ole tänne paljon kertonut ja uuden pikkukoiran tuloa, omaa kamppailua alkoholin kanssa ja siitä selviytymistä sekä erilaisten asioiden testaamista ja kokeilua. Mutta elämäähän tuo kaikki, hyvässä ja huonossa.

Ajattelin aloittaa tämän vuoden 2021 tällaisillä paremmilla asioilla, etten niin hirveästi kertoisi niistä huonoista koska niitähän meillä jokaisella on ja ainakin itselläni niitä on tähän pimeään vuodenaikaan nähden todella paljon. Joten yritän löytää hyvää jopa tämän kenkkumaisen koronan (COVID-19) aikakautena joka näyttää jatkuvan vielä tämänkin vuoden puolella hyvin vahvasti.

Numeroitua taidetta

Löysin kerran netistä idean ja ostin tällaiset kuvat meille molemmille tyttärelle ja minulle. Tämä tyttären kuva on jo toinen jonka hän saa kohta valmiiksi.

Pakkaukseen kuuluu siis kangas, maalausvärit, pensselit (2 eri kokoa), puukehykset ja mallipiirros johon on merkattu purkeissa olevat värit.

Ostin itselleni vaikeammat kuvat. Toisessa kuvassani jota en vielä ole aloittanut, kangas on täynnä väriä ja niin pieniä yksityiskohtia että siitä tulee sitten ihan oikeasti ikuisuusprojekti. Jo tämänkin kanssa tuntuu kuin se ei tulisi valmiiksi koskaan, siksi se onkin ollut jo melkein vuoden verran "vaiheessa", mutta olen kaivanut sen taas esille ja voisin sanoa että "pikkuhiljaa hyvää tulee". Joudun myös värittämään sitä pienimmällä pensselillä joten se vähän kestää, toivottavasti värit eivät vielä kuivu purkkiin. 

Ja todellakin rahoilleen saa vastinetta niissä isommissa kuvissa kun aikaa kuluu mestaripiirrosta luodessa.

Kankaalle on tehty ohuista viivoista mallipiirros joiden keskellä on pienet numerot. Samat numerot löytyvät pienistä väripurkeista ja näillä väreillä sitten väritetään koko kuva. 

 
Tämän tyylinen värittäminen on hyvää ajankulua ja kun kerran saa värin sutaistua kankaalle, ei haluaisi lopettaa värittämistä ollenkaan vaan koko ajan etsii numeroita joihin voisi laittaa väriä. Tämä on myös hyvä vaihtoehto kännykkä ym. pelaamiselle jos se tuntuu vievän liikaa lapsen ja miksei myös aikuisenkin huomiota.

Kun työ on valmis, voi sen kiinnittää puukehyksiin jotka tulivat mukana. Pingotetaan vain kangas kehyksiin ja vasaralla naputellaan kangas paikalleen nastojen avulla. Näistähän saa tehtyä kivoja tauluja seinälle ja kuvavalikoima on aika iso, jokaisen makuun löytyy varmasti jotain.

Näitä löytyy googlettamalla Paint by numbers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !