29.6.2015

Keskiaikaa Turun Linnassa


Meillä oli täällä Turussa Keskiaikaiset markkinat ja ajattelin että voisimme käydä Turun Linnassa... no sehän olikin mukava idea sillä en ole ollut siellä toooooosi pitkään aikaan ja kerta oli pikkuneidille ensimmäinen. 

Siellä taitaa muuten olla näin kesäaikaan opastettuja kierroksia että kannattaa todella käydä jos ei ole vielä käynyt.


 Nämä keskiaikaiset puvut ovat jäljennöksiä aidoista ja näitä on käytetty kuvauksissa. Todella hienoja nuo naisten puvut. Olihan siellä myös hattuja, kenkiä ja koruja :)


Me kun olimme tälläisellä opastetulla kierroksella niin jokainen lapsi sai päälleen ritariasun ja me vanhemmat olimme heidän aseenkantajiaan. Yllättävän hyvin meidän pikkuneiti jaksoi kuunnella... aina silloin tällöin.Nämä linnat löytyvät huoneesta jossa on pienoismallit eri rakennusvaiheista, ihastuin jotenkin tuohon talvimaisemaan koska silloin tosiaan oli kunnon talvi ja paljon lunta. Siitä huomaa hyvin miten muurit eivät ole vielä täysin valmiita ja vesi... tuo vesirajahan on ollut paljon ylempänä, melkein linnassa asti.
No eihän tuo kesäversiokaan yhtään hullumpi ole vaikka todellisuudessa linna onkin sitten paljon hienompi luonnossa ja kesän vehreydessä.

Otinhan minä sitten ulkoakin muutaman kuvan mutta ne minä sijoitan kuvasivustolleni josta linkki vasemmalla reunalla. Vielä on tekemättä panoraamakuvat kun tuo kittilinssini ei oikein pysty laajakuvaa tekemään ihan suoralta kädeltä.


2 kommenttia:

  1. Onpa mukavan oloinen kierros. Muutama vuosi sitten on Turun linnassa tullut käytyä. Nyt voisi olla kiva ottaa uusiksi lasten kanssa.

    VastaaPoista