4.11.2015

Uskon mutta mihin


Suutuin toissapäivänä Jumalalle aivan kuin hän olisi ollut toinen ihminen edessäni. Olin niin vihainen että itkin, tärisin ja olisin voinut huutaa jos olisin ollut sopivammassa paikassa kuin työpaikan vessa.

Työpaikan vessa on ainut paikka jossa saan olla ihan rauhassa, pieni koppi, omat ajatukseni ja pytty, no ei ajatella nyt tuota jälkimmäistä heh...

Ei sitä autossa voi kovin syvällisiä ajatuksia ajatella kun pitää keskittyä liikenteeseen ja ulkona kävellessäni seuraan luontoa ja sen kauneutta. Kotona en ole yksin joten ihan turha edes kuvitella vaipua siellä omiin ajatuksiin. Eli se on se työpaikan vessa, minun paikkani ja onneksi niitä vessoja on monta.

..........................................................
No itse aiheeseen eli miksi suutuin.
Olen ajatellut tuota lentokoneonnettomuutta Egyptissä. Ajattelin ensin sitä todella vähän koska siirsin sitä ajatuksissani aina poispäin mutta juuri tuona päivänä se vain tulvahti mieleeni. Se mitä siellä lentokoneessa on tapahtunut kun ihmisille selvisi että nyt tiputaan, miten vanhemmat ovat reagoineet lapsiinsa, miten lapset ovat käyttäytyneet, itkua, huutoa jne jne...

Tuo pirun lentokone otti kyllä niin syvältä sydämestäni koska olemme itse matkanneet Luxorista juuri tuon alueen läpi kotiin ja otin sen hyvin henkilökohtaisesti.

Näin perheemme siinä koneessa ja miten halaan tytärtäni ja yritän pitää hänet turvassa viimeiseen hengenvetoon asti.
Aivan järkyttäviä ajatuksia tulvi mieleeni ja itkin hyvin paljon tuota kaikkea ja sitten surun tilalle tuli viha.

Miten Jumala voi tappaa pieniä lapsia, ne viattomat ja hennot lapset joille maailma on vielä avoin kirja, heitä voi muokata jos ovat menneet väärille raiteilleen, he eivät ole pahoja. Aikuinen sitävastoin on ehtinyt tehdä elämässään jo paljon pahaa ja osa ei edes tahdo pyytää syntejään anteeksi... mutta ne lapset.
Miksi Jumala ylipäätänsä antaa lasten kuolla auto-onnettomuuksissa, laivaonnettomuuksissa, liikenteessä pyörällä/kävellen, junassa tai lentokoneessa, sairauksiin tai jopa jo ennen syntymäänsä.

Minun Jumalani ei tapa lapsia, ei anna heidän kuolla, ei tee ihmisille pahaa eikä kosta. Jos minun Jumalani ei tee tuota niin mihin minä uskon enää koska en voi uskoa tuohon.

Tästä asiasta niin kovin suivaantuneenani olen nyt pariin otteeseen pyytänyt Jumalaa selittäämään tämän lentokoneteon ja niiden lasten kuolemisen, auttoiko Hän heitä kenties, oliko tuo väistämätön paha joka vain piti tapahtua. Minä en vain nyt usko tuollaiseen enkä Jumalan sanaa kuuntele saatika lue ennen kuin saan vastaukseni, piste.
..........................................................
Tähän voin todeta vielä että seuraavana aamuna olin saanut parit kutisevat näppylät jotka ärsyttävästi kutisivat koko päivän, vatsakipu ja ripuli joka jatkunut jo pari päivää, ei onneksi siinä ihan kaikkein pahimmassa muodossaan. Että kannattiko suuttua... kyllä ja edelleen odotan vastausta, osaan olla myös sitkeä.


5 kommenttia:

 1. Yritän vastata lyhyesti sen minkä tiedän. Jumala ei aiheuttanut sen lentokoneen tippumista eikä määrännyt sitä ennalta tapahtuvaksi. Syy todennäköisesti oli inhimillinen, onneton sattuma tai näiden kahden yhdistelmä. Se taas, miksi Jumala ei suojellut heitä, ei johdu heistä ihmisinä, ettäkö he jotenkin olisivat olleet jumalattomia. Syy tähän on paljon syvempi ja siihen porautumiseen pitäisi mennä Raamattuun perusteluinen, joten jätän sen pyynnöstäsi tästä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentoinnista uncdeman :)
   Laita vain tähän viittaus tekstiin jos sinulla sellainen on, ehkä se on juuri se minun odottamani vastaukseni... päätän sen sitten itse ;)

   Poista
  2. Yritän selittää lyhyesti menemättä suoriin lainauksiin Raamatusta.

   Jumala ei tarkoittanut maailmaa tällaiseksi kuin se nyt on. Täällä tapahtuu paljon Jumalan tahdon vastaisia asioita. Jotta voi ihan täysin käsittää, miksi Jumala on sallinut tämän mennä tällaiseksi, pitää ottaa huomioon pari asiaa.

   Ensiksi se, että meillä on tahdonvapaus, johon sisältyy mahdollisuus käyttää sitä väärin. Jos sen väärinkäytön mahdollisuutta ei olisi, ei voitaisi puhua täydellisestä tahdonvapaudesta. Lyhyesti sanottu, mutta tosi syvällinen ajatus.

   Toinen, mutta paljon suurempi asia on, että elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa Jumala ei ole suojelevana hallitsijana. Hallitsijana toimii Jumalaa vastustava henkiolento, joka myös käytti alunperin tahdonvapauttaan väärin siinä, että alkoi väittää Jumalan hallitsemistapaa huonoksi. Hänellä piti olla parempi vaihtoehto, johon Jumala antoi oikeudenmukaisesti mahdollisuuden näyttää väitteensä todeksi. (Tästä huomaamme, että Jumala todella ottaa huomioon meille antamansa tahdonvapauden) Tämä johti puolestaan väistämättä siihen, että tulisi aika, jolloin ei Jumalan tahto tapahtuisi maan päällä, vaan tämä kilpaileva hallitsija näyttäisi osaamisensa. Ja mikä tärkeintä, Jumala ei auta tätä kilpailevaa hallitsijaa tässä hallitsemisasiassa silloin kun huonon hallitsemistavan vuoksi tulee huonoja seurauksia. Tätä asetelmaa voidaan kutsua eräänlaiseksi kiistakysymykseksi hallitustavan paremmuudesta.

   Syy tähän tilanteeseenkaan ei ole Jumalan, vaan tuon Jumalan hallitustapaa vastaan hyökänneen henkipersoonan. Nyt me voimme puolestaan käyttää omaa valinnanvapauttamme kun voimme valita, kumpi tapa on parempi: Jumalan, joka perustuu rakkauteen vai Saatanan, joka perustuu kaikkeen muuhun kuin rakkauteen.

   Tähän tietenkin liittyy vielä se, että on tottakai tunnettava ensin Jumalan persoona ja tapa hallita, jotta voi vakuuttua sen olevan rakkaudellinen. Muutenhan ei voi erottaa tämän hallituskiistan olemassaoloa.

   Sekin toisaalta takaa lopulta kaikkeuden ikuisen rauhan, kun tämä hallituskysymys on lopullisesti käsitelty, sitä ei enää tarvitse enää koskaan käsitellä uudestaan. Toimii kuten ennakkotapaus oikeudessa.

   Avautuiko yhtään mitään tästä selityksestä?

   Poista
  3. Kyllä avautui :) Eli koska en vielä tunne Jumalan tapaa hallita, olen hyvin helposti tuuliajolla kun tapahtuu jotain pahaa.
   Ehkäpä palaan Sanan äärelle jälleen ja yritänkin löytää sieltä miten Hän hallitsee. Tuon vastustavan henkiolennon kyllä haluaisin ensin löytää sieltä tekstistä, mistä se on tullut ja miten se on jäänyt elämään ajassa. Että jos sen joku löytää niin olen hyvin kiitollinen.
   Raamattua tulkitaan niin eri lailla että siksi olisin halunnut suorat viittaukset teksteihin että voin itse miettiä sitä ja rakentaa omat ajatukset sen ympärille mutta tekstisi sai kyllä uteliaisuuteni heräämään ja ehkä se juuri olikin tässä se tarkoitus. Kiitos siitä :)

   Poista
  4. Vastustava henkiolento oli alunperin uskollinen, joten Jumala ei luonut häntä sellaiseksi. Mahdollisuus ryhtyä vastustavaksi, oli tahdonvapauden mukana tuoma mahdollisuus, jota hän valitettavasti käytti ryhtyessään kilpailemaan Luojansa kanssa. Tätä puolestaan on hiukan vaikea käsittää, miksi hän antoi itsensä ylpistyä ja loitota Luojastaan, mutta ainoa looginen selitys se on.

   Tämän uskottoman henkipersoonan löydät Raamatusta: 1. Mooseksen kirja 3:1-15 ja Ilmestys 12:7-9.

   Nykyinen Jumalaa vastustava hallitustapa: 1. Johanneksen kirje 5:19

   Jumalan persoona ja sitä kautta hänen hallitustapansa on kiteytetty: 1. Johanneksen kirje 4:8, 16 ja Roomalaisille 14:17.

   Jumalan hallitustapaa, eli Valtakuntaa odotetaan kovasti kun rukoillaan: Matteus 6: 9, 10.

   Poista