18.1.2017

Minä voitan Kuningas A

Se Kuningas Alkoholi josta edellisessä tekstissä mainitsin on jäänyt osaltani nyt 3kk takaiseen elämään ja olen elänyt tätä uutta elämää opetellen ja tutkien asioita niin itsessäni kuin muissakin.

Oma alkoholinkäyttöni tyssäsi 3kk takaiseen sunnuntai-iltaan kun huomasin miten olen ollut molemmat viikonlopun päivät väsynyt krapulasta. Jo se että koko olotila on väsyttävän ärsyttävä perheelliselle ihmiselle niin se oma saamattomuus myöskin suututti... miten saatoin taas tehdä näin.

Kun viime vuoden tammikuussa eli 1/2016 päätimme pitää tipattoman... tuli nimittäin otettua Uuden Vuoden aikoihin ihan kiitettävästi niin se onnistui vasta kolmannella yrittämällä eli alkoipa tulla jo kevät kun vihdoinkin sain oltua sen kuukauden raittiina. Siinä vaiheessa olisi jo pitänyt hälytyskellot soida, että herää pahvi... nyt on tosi kyseessä.

Mutta ei, sama meno jatkui joka perjantai ja sitten se alkoi lipsua myös lauantaihin jolloin olin väsynyt ne molemmat päivät. Aamupäiviin ei voinut sopia koskaan mitään menoa koska olin vielä aamusta kännissä tai hyvin vahvasti krapulassa. Lapsen kanssa sitten istuskelin puiston penkillä tai lähdimme jonnekin autolla ja kärsin aikamoista väsymystä.

Nukuin siis viikolla n. 6h ja sitten viikonloppuisin 5-6h jolloin olin koko ajan väsymystilassa.

Viikot meni lenkkeilen ja todistaen itselle että olen ihan kunnossa kun jaksan juostakin.

Eräänä kauniina lauantaiaamuna lapseni hoiti minua kun olin "kipeä" eli krapulassa mutta ei hän sitä tiennyt mistä se johtui. Olin kiitollinen ihanasta lapsestani mutta samalla hävetti ja suututti oma tila. En vielä senkään jälkeen saanut tuota loppumaan.


Tämä kaikkinainen pelleily päätti sitten loppua sinä sunnuntai-ilta jolloin soitin lääkäriin, päätin vain soittaa työpaikkalääkärilleni ja ajanvarauksesta vastasi nainen joka tiedusteli tarvitsemani käyntini syytä. Sanoin että minulla on vapaa-ajan ongelma alkoholin kanssa, saisinko jotain apuja tätä kautta ja hän oli niin mukava että sain ajan heti seuraavana aamuna. 

Ja kyllä... minua hävetti ongelmani.

Maanantai aamuna pääsin lääkärille, sain sanottua pari sanaa kunnes aloin itkemään. Itkin ennen kuin sain sanottua edes asiaani ja näin lääkärin silmistä miten hän varmasti ajatteli että nyt on asiat pahasti. Kerroin vapaa-ajan ongelmastani ja hän kuunteli... ja kuunteli. Hän oli sillä hetkellä paras ihminen jolle asiaani kerroin.

Ja kyllä... minua hävetti taas ongelmani mutta olin niin helpottunut, kuin iso kivi olisi tippunut sydämeltä.

Sain lääkettä jota kokeilin heti seuraavana perjantaina mutta se ei toiminut kohdallani, tuli pahat sivuoireet pahoinvointina ja yöllä heräsin kun huone alkoi pyöriä ympäri.

Seuraavana viikonloppuna kokeilimme toista joka oli parempi mutta ei poistanut itse ongelmaa eli miksi on niin kova tarve ottaa perjantaina... jo 15-v lähtien. 

Ja sitten tuli kolmantena viikonloppuna uusi lääkekokeilu joka napsahti paikoilleen heti ensimmäisen pillerin jälkeen.

Se järjetön puristus rintakehän ympäriltä vain hävisi. Se tunne kun joku kiristää vyötä ympärilläsi ja olet hermostunut... sitä ei enää ollut.

Olen jatkanut sitä lääkettä jo 2,5kk ja tällä mennään eteenpäin tätä uutta elämää  tutkien.

Nyt tuntuu kuin kaikki mitä tekisin olisi uutta, varsinkin kaikki viikonloppuna tapahtuva toiminta koska minun ei tarvitse miettiä mitä alkoholia/viiniä ostan viikonlopuksi, ei tarvitse olla väsynyt vaan nukun yli 8h yöunia ja olen AINA ajokunnossa jos lapseni tai joku muu tarvitsee kyyditystä.

Opettelen tuntemaan, iloitsemaan, puhumaan puolisolle, tuntemaan surua ja rakastamaan selvinpäin ja voin kertoa että tämä puoli ei ole se helpoin mutta helpottuu koko ajan, on jo helpottunut.

Toivon että jokainen joka vähänkin tuntee olevansa avuton alkoholin ja sen seurauksien kanssa, joka ei pysty lopettamaan edes kahden annoksen jälkeen ja tämä sama toistuu kaavana, joku joka haluaa hakea apua muttei uskalla tai hävettää muuten vain niin NYT puhelinsoitto työpaikkalääkärille, opiskelija ja työtön soittakoon AA-klinikalle koska vain niistä saa apuja. Ja siitä ne pyörät lähtee pyörimään parempaan suuntaan. ONNEA SINULLE matkassasi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtavalta tuo viimeinen lauseesi noista asioista mitä opettelet tekemään selvinpäin, tästä tekstistä huokuu hyväksyntä ja hyvä olo :)

    VastaaPoista