12/01/2021

Lunta pyryttää vihdoinkin

No niin... kyllä tämä kirjoittelu on hyvä asia. Kun viimeksi kirjoitin, ettei nykyään meillä ole enää lumisia talvia niin mitä sieltä taivaalta nyt tulee? On itse asiassa tullut koko yön ja vieläkin tulee, no lunta tietenkin.

Siis aivan ihana asia vaikkakin pikkasen hankaloittaa asioita varsinkin näin alkutaipaleella mutta ihana asia kuitenkin. 

Ajattelin kurkata pientä pihaamme ennen koiran ulkoilutusta ja piha oli juuri sellainen kuin olin ajatellutkin, se kaipasi kipeästi kolausta. Ulko-ovikin oli vähän jumissa, kun oli pyryttänyt siihen asti. 

Näin harvoin, kun sitä lunta meille tuleekin, niin joskus toivoisin että pihamme olisi edes pikkasen isompi jotta pääsisi ulkohommiin kolauksen muodossa. Meillähän on vain rivitalon etupiha, joka on aika pieni, vain pieni käytävä jota kolata ja puunata.

Kolauksen tehtyä, lähdin koiranulkoilutus reissulle. Koira nautti täysin rinnoin, vaikka huomasin pientä jännitystä, pelkoakin pimeällä osuudellamme mutta myös iloa. Harmi kyllä isompaa hätäänsä ei saanut suoritettua mutta ainakin ne pisut tulivat. Onneksi mieheni lähti vähän myöhemmin kuin minä, joten koira ehkä sai vielä yhden mahdollisuuden jos on kova hätä, muuten pääsee sitten vasta töidemme jälkeen tarpeilleen.


Työmatkalla huomasin, ettei aurauskalustoa näkynyt missään eikä niitä myöskään ollut mennyt vähään aikaan. Moottoritiellä ajoimme 80 km/h ja kaupunkiosuuskin mentiin aika verkkaisesti. Ehkä ne autot sitten pörräävät vähän päivemmällä ja eihän niitä enää kovin montaa olekaan, kun tarve on selvästi vähentynyt vuosien saatossa.


Ja mitä meninkään sanomaan lapsen luistimista, etten jaksa sitä luistintouhua. Kokeilimme pari päivää sitten luistimia, kun näytti olevan mukava pakkaskeli ja tarvitaanhan niitä sitten koulussakin. Ja kävi niin kuin monelle muullekin, että ne luistimet olivat jääneet pieneksi. 

Tytär sitten kokeili minun luistimiani, jotka ovat pari numeroa isommat ja olivat ihan hyvät. No siitä sitten hymyssä suin vain luistelemaan, toki nyt minä olen ilman luistimia, joten ehkä ne toisetkin pitäisi nyt sitten ostaa, onhan se ihan kivaa ulkopuuhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti