26.1.2017

Kuvausinto missä olet


Minähän olen innokas valokuvaajaharrastelija. Kuvannut jo vuodesta 2004 kun ensimmäisen järkkärin eos 400:sen hommasin ja siitä se jatkui lintukuvaukseen ja välillä makroiluun, maisemiin ja yleiseen hömppään.

Sitten syntyi pikkuneiti ja oli pakko ostaa pokkari jota jaksaa kantaa ja joka mahtuu hyvin mukaan, tavaraa kun oli kassissa ihan riittävästi vaipoista, tuttipulloista ja vaihtovaatteista täyttyen.

Pikkupokkari sony rx100 oli mukava vempele, oikeastaan tykästyin siihen niin paljon että hommasin nyt myöhemmin siitä 3-versionkin. Tykkään kuvien laadusta ja kameran koosta.

Sitten tuli nämä kännykkäkamerat ja -ohjelmat. Nyt on jos jonkinlaista käytössä... Instagrammia, Hipstamatickkia, Oggl, Snapseediä, EyeEm, VSCO, Snapchat, Blip:iä.

Ihan liikaa... ei meinaa jaksaa.

Ja ostinpa minä jo filmikamerankin halvalla... ajattelin ettei tarvitse muokata kuvia mutta jos haluan kuvat nettiin niin skannauksen jälkeen ne pitää käsitellä kuitenkin.
Aikaa vievää puuhaa tuokin.

Nyt tuntuu että se "oikea" kuvausinto on ollut jo pidemmän aikaakin poissa enkä tiedä mistä johtuu.

Oli joskus niin mukavaa käydä joka viikonloppu pienellä metsäretkellä, tarkastella luontoa, nappailla kuvia ja laittaa kuvia blogiin... nyt ei ole tullut mentyä vaikka sinne olisi ihanaa mennä vieläkin.

Sitten kun saan kuvia kameraan, en jaksa laittaa sitä kameraa piuhan päähän ja siirtää koneelle. Ja vaikka saisinkin ne koneelle niin siirto kuvankäsittelyohjelmaan on hyvin "työlästä" saatika niiden muokkaaminen.

Ei meinaa jaksaa tuotakaan.

Sitten on näitä erilaisia nettipalveluita joihin näitä mukavia kuvia on kiva laitella kunhan ensin on saanut ne muokattua valmiiksi.
On Blipfoto, Flickr, Kuvat.fi, Aminus3, Tumblr, 500px, 365 Project, Week Of Life, Blogger, Facebookkia... ja ties mitä muita joita käytän vuorotellen tai olen muuten vain kokeillut.
 
Blipfoto ja Aminus3 pakottavat laittamaan kuvan päivässä joka on ollut ihan kiva jos jaksaa ottaa sen yhden tylsän kuvan.  

Week Of Life-sivusto pakottaa ottamaan 9 kuvaa päivässä joka sitten taas pakottaa kuvaamaan jos se ei muuten onnistu. On muuten hyvin vaikeaa ottaa 9 kuvaa päivän aikana pidemmän päälle, oletko kokeillut?
Harmi kun tuolla sivulla on pelkkiä Tsekkiläisiä, tunnen oloni aika orvoksi huonolla enkulla eivätkä Tsekkiläiset kirjoita omia tarinoitaan enkuksi... olisi mukava jos siellä olisi muitakin Suomalaisia.

Ei siis ihme ettei meinaa jaksaa kun kuvausvälineitä ja -ohjelmia on niin paljon ja tavallaan niitä haluaa kaikkia käyttää muttei pysty, vuorokaudessa kun ei riitä tunnit.

Eikö voisi olla vain yksi ohjelma ja yksi kamera?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti