19.8.2017

Turvattomuus

Vähän yli viiden ystävältäni tuli viesti...
 
Oottehan te kunnossa??
              ? No mikäs meil...
Et oo lukenut uutisia?
              En
Hyvä että ootte kunnossa!
             Mitä on tapahtunut?
Turussa terrori isku, keskustassa puukotuksia ja muutama kuollut.

Tämän jälkeen sitten aloin ottaa asioista selvää ja netti pursusi äyriään myöden yli kaikenmaailman juttuja. Onneksi TV:stä ilta 7:lta tuli ylimääräinen suora tiedotustilaisuus joka avasi asioita niin kuin ne ovat ja lopetin nettijuttujen tuijottelun.


Olihan tämäkin ihan odotettavissa ja tuskin jää viimeiseksi kun nyt on se ensimmäinen tullut tehtyä, hyvin ikävää kuitenkin että meidän pienessä tai sanotaanko ennemminkin vähälukuisessa maassamme hyökätään meitä vastaan, meitä Suomalaisia jotka olemme rehtiä, työtätekevää ja tunnollista porukkaa. Olemme suorasanaisia, puhumme kun on asiaa, rakastamme kun on rakastettavaa ja vihaamme kun on vihattavaa. Noh... ehkä ei nykypäivänä tämä enää pidä niin paikkaansa mutta onhan meitä supi Suomalaisia täällä vielä jäljellä ihan mukavasti. 

Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin yksi ja sama pikkuinen juttu... olemme Kristittyjä ja siihen meidät on kasvatettu sukupolviemme aikoina ja siksi olemme aivan samanlaisia kohteita maailmassa kuin kaikki muutkin Kristityt.

On kaksi asiaa joista en mielellään ota keskustelua enkä missään nimessä väittele, uskonto ja politiikka. Niiden varjolla, varsinkin uskonnon, on tapettu vuosisatojen aikoina niin paljon ihmisiä ja tullaan sitä edelleen tekemään. Myös me Kristityt olemme tehneet pahoja veritekoja mutta se aika on taaksejäänyttä ja olemme oppineet hyväksymään kaikki uskonnot, olemme oppineet ottamaan ne uteliaisuudella sillä jokainen uskontokunta on yhtä mielenkiintoinen.
Harmi etteivät kaikki ole tästä asiasta samaa mieltä, silloin näitä uskontoon liittyviä sotia ei käytäisi.

Toivon maailmaan enemmän suvaitsevaisuutta ja jokaisen maan omien tapojen kunnioittamista. Kun minä lähden tästä taas kohta ulkomaille, kunnioitan heidän tapojaan ja perinteitään käytökselläni, kunnioittakaa te ulkopuolelta tulleet myös meidän maan tapoja.


Jokaiselle eilen Turussa haavoja saaneille uskoa ja rohkeutta jatkaa elämää tästä kaikesta huolimatta, menehtyneiden perheille voimaa ja kaikille muille jotka olivat siinä tilanteessa lähellä (ja heitä oli paljon) luottamusta. Ei syytellä viattomia eikä tehdä lisää uhreja, ei toteuteta oman käden oikeutta... hyvä voittaa AINA pahan, sen me muistakaamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti