26.10.2015

Uuden kodin puuhat

Aikaa on vierähtänyt yli kuukausi edellisestä kirjoituksesta ja paljon on tapahtunut, ehkä siksi en ole saanut itsestäni riittävästi irti kertoakseni heti asioita mutta nyt voin korjata tilanteen tälläisellä pikaisella ja lyhyellä päivityksellä.

Olemme siis jo muuttaneet uuteen kotiin, maalausurakan kanssa ollaan puuhasteltu ihan kiitettävästi eli olohuone, eteinen ja keittiö on valmis. Vielä olisi jäljellä tyttären huone ja meidän makkari jolla ei ole kiirettä vaikken yhtään pidäkään sen sinisistä seinistä jossa puolessa välissä boordia. Tapetit siis veks ja maalit tilalle.

Vanhan kodin loppusiivous


Tavarat hakevat paikkaansa uudessa kodissa

Isäni on ollut suurena apuna tässä projektissa, onhan hän puuseppä/kirvesmies joten hommat ovat hänelle erittäin tuttuja ja paljon apuja ollaankin saatu. On paljon helpompaa jatkaa työtä kun on ollut joku joka laittaa hommat alulle, kiitos hänelle...............................................................
Puutarhahommiakin ollaan tehty. Takapihan iso laakakataja (uskon sen siis olevan se) sai lyhennysparturoinnin oikein olan takaa ja keväällä ajattelin ottaa loputkin pois, siihen kohtaa tulee kukkamaani. Toivon totisesti että saan talven aikana selville mitä kasveja siihen haluan laittaa etten sitten istuta 20 eri sorttia kuten hyvin voisin tehdä innostuksissani.

Tuija-aita tuli istutettua jo ennen muuttolaatikoiden saapumista. Aika vain oli sellainen ettei sitä projektia voinut jättää myöhemmäksi ja nythän sekin on tehty, ei tarvitse keväällä alkaa puuhommiin kun on paljon muutakin. Muutama puu pitää siihen riviin vielä laittaa jotta saadaan aitaa pikkasen pidemmäksi.

Oli muuten tuon aidan ojan kaivaminen niin työläs homma kun maa on aikast savinen että isäni kaivoi sen puolestani, minä sitten istuttelin nuo puut tuohon riviin.


Seinän viereltä lähti halkaisijaltaan n. 15 cm kiviä pois isolta alueelta koska kohta saapuu ilmalämpöpumppu ja pömpeli tulee juuri sinne talon reunaan. Otimme sitten ne kaikki kivet pois samalla kertaa ja laitamme keväällä siihen tilalle koristekiviä tms. paljon pienempää.

Raahasimme tosiaan niitä kiviä kolme kertaa autolla pois eri paikkoihin, aika homma siinäkin mutta tulipa tehtyä.

..............................................................
Sitten tytär aloitti uudessa päivähoidossa joka on mennyt ihan hyvin. Entinen suuri monikansallinen päiväkoti muuttui perhepäivähoitoon jossa heitä on neljä tyttöä ja vähän jännityksellä jään seuraamaan mitä siitä tulee, alku ainakin oikein lupaava.

Kaikenlaista muutosta tässä siis ollut ja paljon hommia vielä edessä. Seuraavaksi ottaisin pois nuo tyttären huoneen tapetit että päästään maalaamaan sitä mutta nyt on muutaman päivän tauko, alkoi jo stressi painaa päälle.

Oman takan valkeaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti