17.8.2015

Suunnistusta ja näköaloja

Lauantaipäivä, niin lämmin ja joka tavalla erityisen hyvä.

Kävin aamu klo 10 pienellä suunnistuksella ensimmäistä kertaa. Sain todella mukavan opettajan itselleni juuri siihen kertaan ja hän opetti oikein hyvin. Katsoi miten kuljen luonnossa, tuli koko ajan perässäni ja kun satuin menemään tiettyjen ojien ja kallioiden ohi päätäpahkaa, hän kommentoi siitä.

Se tosiaan oli hyvin opettavaista ja pidin siitä kovasti. Sain rämpiä metsässä, väistellä risukkoja ja ylittää kaatuneita puita. Vaikka vain kävelimme, opiskelimme karttaa sekä kompassia niin kyllä siinä kuuma tuli.

Samalla rekisteröin miten puolukat alkavat jo punoittaa, mustikoitakin oli vielä ja hirven/metsäkauriin papanoista päätellen jompi kumpi elukoista oli rastimme lähettyvillä liikkunut. Nautin siis joka silmäyksestä ja henkäyksestä.


Sen jälkeen lähdimme lintu"tornille" joka itse asiassa oli lintukivi ja koska siellä ei näkynyt lintuja, matkasimme tälle hienolle näköalatornille. Sieltä olikin sitten hienot näkymät joka suuntaan.

Päästymmä ylös ajattelimme miehen kanssa samaa eli olimme tosiaan joskus olleet siellä ennenkin. Vasta se näkymä ylhäältä sai muistamaan käyntimme ja sen jälkeen hän muisti paljon enemmän kuin minä. 
Tarkistin kotona löytämästäni kuvasta että olimme tosiaan olleet siellä v. 2009.

Pikkuneidilläkin oli kamera mukana ja hän otti ihan hyviä maisemakuvia, tykkäsi katsella hienoja maisemia ja viihtyi yllättävän hyvin vaikka olikin aika väsynyt päivästä.

Oikein mukavia nämä hetket kun emme nahistele mistään ja kaikki sujuu hyvin, olen kiitollinen tästä päivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti