27.7.2015

Uuden kodin metsästystä

Näin ne päivät vain menee... 4vk lomat on ohi, tyttö päiväkodissa ja itsekin jo hyvin työnsarkaan päässeenä kiinni. Ihan kuin ei olisi lomaa ollutkaan.

Nyt on kovaa asunnonkyttäystä, voisi melkein sanoa että olemme kyttääjiä vaan emme onneksi naapurien kyttääjiä.

Turku on keskipisteenä ja siitä 20 km säteellä kaikki paikat käyvät, no ei nyt ihan. Kaikki kunnat käyvät mutta kuntien sisällä olevat alueet on tarkkaan katsottu. Onnksi kuitenkin tuo haarukka on noinkin iso mutta siltikin... ei niitä asuntoja ihan noin vain löydetä.

  • Pitää olla mukava takapiha, mielellään suojainenkin. 
  • Asunnon pitäisi olla aika siistissä kunnossa koska emme ole remonttireiskoja mutta kyllä kaikki pieni tekeminen varmasti onnistuu ja varsinkin kylppäri pitää olla kunnossa. Jos kylppäri ei ole niin se pitää sitten näkyä jo hinnassa.
  • Neliöitä pitäisi olla yli 85, mielellään lähellä 100 niin alkaa tuntua jo mukavalta muuttaakin meidän nykyisestä 66 m2 asunnosta. 
  • Yhtiö ei saisi olla vanha ettei tule ensimmäisenä vastaan salaoja-/kattoremonttia. Jopa uudemmissa on jo katot todella pahassa kunnossa joka sitten taas kertoo itse yhtiöstä ja sen tyylistä hoitaa ennalta asioita.
  • Jos on sähkölämmitys niin se takka olisi todella hyvä olla vaihtoehtoisena lämmitysmuotona.
  • Hoitovastike ei saisi olla korkea sillä jos se on korkea niin jossain on jotain vikaa.
  • Koulut pitäisi olla 1,5 km säteellä ja turvallinen matkakin vielä.
  • Ja se hinta pitäisi olla sitten alle 200 tuhannen.

On siis niin monta asiaa jotka pitää ottaa huomioon ja siltikin pitää sitten tehdä tarjousta antaessa niitä kompromisseja, kaikkea kun ei voi saada vaikka kuinka haluaisi.

Yhdestä asunnosta väänsimme jo kauppaa mutta emme päässeet hinnasta yhteisymmärrykseen ja kauppa jäi 4000 eurosta kiinni. Tänään menemme sitten katsomaan taas yhtä, en oikein uskalla edes vielä siitä puhua koska kuvat eivät kerro totuutta asunnoista, ne pitää nähdä livenä ja joko pettyä tai ihastua.

Pitäkää joku meille peukkuja, rukoillakin saa jos se tuntuu luontevammalta, että se oikea koti jo löytyisi koska 2kk päästä on lähtö omasta kodista.

Mukavaa työviikkoa itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti