11.6.2015

AarteenetsintääAiheena geokätköily, mitä se siis onkaan.

Se on luonnossa liikkumista parhaimmillaan, sitä voi harrastaa yksin tai perheen kanssa ja siinä löytää uusia mukavia luontopaikkoja.


Kätköjä on siis erilaisia ja niitä on eri paikoissa, yleensä tietenkin piilossa ettei tavallinen ohikulkija huomaa sitä, luule roskaksi ja heitä pois.

Itse laitoin netistä kätkön omalta sivulta koordinaatit puhelimessa olevaan google-mapsiin ja matkasimme haluttuun kohteeseen GPS:n avulla, hyvin yksinkertaista. Purkki ei aina ole juuri sillä kohtaa joten sitä voi joutua hakemaan vähän enemmänkin joten löytyminen on aina mieltä kutkuttava riemunhetki.

Purkissa on yleensä lokivihko johon merkataan löytöpäivä ja ketä sen löysi. Siitä on kiva seurata kuinka moni onkaan jo kätkön löytänyt.
Siellä voi olla myös pikkuesineitä muilta kätköilijöiltä ja yleensä jos ottaa pikkuesineen, kannattaa laittaa uusi tilalle. Lapsillekin siis jotain jännää.


Purkissa voi myöskin olla tälläinen reissaaja joka alakuvassa. Reissaaja otetaan mukaan, merkataan nettiin se löydetyksi ja sitten laitetaan uuteen kätköpurkkiin. 

Nettiin merkataan siis löydetyt kätköt sekä nämä reissaajat joita pystytään seuraamaan maan ääriin. Tämä löytämäni reissaaja kuuluu vain Turun kätköihin joten noudatan ohjetta.


Tämä on siis kuin aarteenetsintää ja eilen teimme tyttären kanssa hänen ensimmäisen aarteenetsinnän, hän oli intoa täynnä lähdössä seikkailuun ja sanoi sen jopa vieraille. Pikkasen se into laantui kun kätköpaikassa oli hyttysiä kiusaksi asti mutta nopea merkkaus lokivihkoon ja pois.

Aloitimme kätköilyn jo vuonna 2006 ja olemme sen myötä nähneet monia hienoja maisemapaikkoja joita olemme sittemmin käyttäneet retkipaikkoinamme. Mikäs sen hienompaa kuin ottaa termariin kaffet mukaan, vähän evästä mukaan ja lähteä istuskelemaan kauniisiin maisemiin.


Tästä sivusta pääset alkuun kätköilyn syövereihin jos asia sattui kiinnostamaan:
https://www.geocaching.com/guide/

2 kommenttia:

 1. Hei, löysin blogisi tuolta Blogipolun etusivulta, uusimpien postausten kautta ja hoksasin, että tekin geokätköilette. Minä oon innostunut siitä ihan vasta ja eilen juuri julkaistiin eka mun piilottama kätkö! Tää on niin kivaa ja todellakin parasta on tuo ulkoilu luonnossa. :)

  http://www.lauraloviisan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä olet kätkijä... varmaan jännää seurata löytääkö joku sen oman piilon, onko liian helppo tai vaikea :) Tämä on kyllä hyvä tapa löytää uusia paikkoja johon ei muuten tulisi mentyä.

   Poista